Llunes d’Estiu: una experiència única a la llum de la lluna

Les Llunes d’Estiu són el nom que hem posat des de Diumenges Marina Alta a les rutes senderistes nocturnes. Aquest tipus de rutes ens agraden molt ja que fer senderisme noctur és una gran experiència per caminar amb la quietud de la muntanya amb la llum de la lluna de fons.

Hem programat 5 rutes d’aquest estil. La primera serà per posar fi a les rutes del mes de juny i es farà a Benitatxell. Després farem una lluna d’estiu al mes de juliol a la Marjal de Pego i a Parcent, i tornarem al mes d’agost amb dues rutes noctures. Aquestes seran a Benigembla i Orba.

Si vos agrada la muntanya, el senderisme nocturn i les rutes Llunes d’Estiu, són la idea més atractiva que et podem presentar. L’experiència de caminar per la muntanya, en horari noctur, és totalment distinta a eixir en les hores de llum. Cada vegas som més les persones que ens agrada aquest tipus d’eixides. L’entreteniment, els diferents sorolls i la llum de la lluna, que il·lumina el paisatge, sembla totalment diferent a veure-ho enfocat pel sol. A més a més, l’experiència d’estar sota les estrelles és incomparable.

Des d’aquestes línies vos animem a provar aquest tipus de rutes de senderisme. Ja que, entre altres coses, descobrireu una conneixó molt diferent amb el medi ambient.

 

Avantatges de les rutes de senderisme noctures

rutes-nocturnes-estrelles

Caminar de nit té diferents avantatges. El primer, sobretot a l’estiu, és que les temperatures són més baixes i per això no passem tanta calor com quan caminem de dia. Aquest punt és molt imporant, ja que moltes vegades es fan rutes on l’ombra és escassa i podem trobar-nos amb temperatures que superen fins i tot els trenta graus.

També, està bé perquè no et trobes amb quasi ningú i els camins estan quasi solitaris. És un avantatge perquè si anem a una ruta que sol estar massificada, de nit passa tot el contrari, i es pot gaudir d’una manera única i diferent. A més a més, segurament podràs trobar-te amb més animals pel camí durant la nit. Així que serà una experiència nova que, des del nostre parer, s’ha d’experiementar almenys una vegada en la vida.

Ens vegem a les muntanyes, amics! I ara, de nit!