rutes-llunes-d-estiu-marjal-de-pego

Llunes d’Estiu a Parcent

Aquesta ruta tindrà lloc el proper diumenge 24 de juliol i en ella recorrerem les fonts de Parcent de nit. Es tracta d’una ruta de dificultat mitjana, però paga la pena fer l’esforç, ja que descobrirem un entorn únic i ple d’encant. Una manera diferent de gaudir del senderisme i evitar així les altes temperatures de l’estiu.

Durant el trajecte podrem veure diferents fonts i basses que envolten el territori de Parcent. Aprofita el diumenge per a fer una activitat diferent, mentre gaudeixes de la natura i el bon ambient que sempre regna en les rutes senderistes. Anima’t i participa en aquesta ruta!

 

Dades tècniques de la ruta per les fonts de Parcent

Distància: 13,18 km

Desnivell: 395 mts +

Dificultat: Mitjana

L’hora d’eixida serà a les 20.00 hores des d’aquest punt d’encontre.

 

Trajecte de la ruta

La ruta passa per la Plaça del poble, la font del Llavador, la Bassa Cardona, la Bassa del Roig, la Bassa del Durmais, la Font i Bassa de la Canèssia, la Font de la Rompuda, la Pineda de Miralles, la Font de la Foia, la Font de Marí, la Font dels Cabres, el Pou del Coll de Rates i la plaça del Poble. Per tant, es tracta d’una ruta circular.

EL LLAVADOR: vestigi àrab, es tracta d’una construcció de planta rectangular sostinguda per pilars arquejats. És un espai públic on es neteja la roba.

FONT I BASSA DE LA ROMPUDA: servia per a regar els cultius de la zona. El nom de “rompuda”  fa referència al procés de transformació del vessant muntanyenc del “Carrascar” esdevinguda en la segona meitat del segle XVIII amb l’objectiu d’ampliar les zones de cultiu.

FONT DE LA FOIA: famosa per la qualitat de les seues aigües i la bellesa del seu entorn.

FONT DELS CABRES I FONT DE MARÍ: formen part del primer sistema de captació d’aigües potables de Parcent units per pous i caves.

les-fonts-de-parcent

Fecha

24 Jul 2021
¡Caducado!

Hora

20:00

Coste

5€
Categoría
¡No hay eventos!
CatalanEnglishFrenchGermanSpanish