El Poble Nou de Benitatxell destaca per la seua bellesa costanera, la seua tranquil·litat interior i un clima fabulós durant tot l’any. És un municipi situat en un enclavament paradisíac, envoltat pel Puig Llorença al sud i el Montgó al nord.

A més a més, està situat en l’alt d’un xicotet turó coronat per l’església, que dibuixa una característica silueta del nucli urbà a diversos quilòmetres de distància. El nucli urbà de la població, de prop de 4.100 habitants, està a prop de la mar Mediterrània, per la qual cosa conserva la seua essència. En el centre de la localitat es concentren el mercat municipal, l’Ajuntament i l’església.

 

 

Les seues platges, un dels grans atractius

ruta-dels-penyasegats

Un altre dels grans atractius de la localitat són les seues platges. Alguns exemples de les cales més representatives:

  • Del Moraig, un enclavament excepcional amagat després del massís del Puig Llorença i que rep la Bandera Blava, gràcies a les seues aigües cristal·lines.
  • Dels Testos, que és una xicoteta cala verge amb aigua clara i aïllada, a la qual només es pot accedir per mar o a través de la Ruta dels Testos.
  • Del Llebeig, una platja de roca i grava que ens trasllada a una altra època. Les casetes dels antics pescadors que envolten la cala li donen un atractiu extra.

Els visitants que s’acosten al Poble Nou de Benitatxell podran gaudir de la seua vida quotidiana, alhora que gaudeixen de les nombroses activitats que se succeeixen durant tot l’any.

 

Gastronomia pròpia del Poble Nou de Benitatxell

gastronomia-benitatxell

Finalment, la gastronomia típica del Poble Nou de Benitatxell manté els sabors més tradicionals i l’essència del seu passat. Gràcies a senzilles delícies que responen a la seua ubicació entre mar i interior, pesca i agricultura, salaons i dolços de reminiscència àrab.

El receptari local ha passat de generació en generació, igual que la seua manera d’elaboració en forns de llenya, pastats i cuinats amb els utensilis tradicionals. Peixos, hortalisses, productes mediterranis recol·lectats dels camps particulars i servits amb la màxima dedicació.

En la taula tampoc falten els productes que defineixen la seua identitat, com el vi artesà i el vi blanc Moraig. Així com les faves a la primavera i el raïm de moscatell a l’estiu.

Aquestes bonances fan que la localitat alacantina compte amb importants atractius turístics, entre els quals destaquen el cicloturisme i el senderisme.

 

Poble Nou de Benitatxell i Diumenges Marina Alta

Ara que ja coneixes part dels atractius turístics del Poble Nou de Benitatxell et presentem les rutes que hem programat en Diumenges Marina Alta. La primera serà per acomiadar el mes de maig amb la ruta pels Penya-segats.

I l’altra opció que plantegem és una ruta nocturna per al mes de juny. Es tracta d’una de les activitats més atractives per al públic, ja que es realitza de nit i es gaudeix d’una manera especial. Aquesta ruta es diu Llunes d’Estiu a Benitatxell.

Anima’t i descobreix aquest indret tan peculiar i bonic de la Marina Alta. Ens vegem a les muntanyes, amics!