ruta-dels-penya-segats

Els Penya-segats de Benitatxell

La ruta de Els Penya-segats del Poble Nou de Benitatxell tindrà lloc el proper diumenge 30 de maig. Una ruta amb dificultat mèdia on gaudirem d’unes espectaculars vistes a la mar mediterrània. A més a més descobrirem tota la vegetació que envolta aquest entorn de la costa de la Marina Alta, mentre gaudim de l’activitat física i socialitzem amb les persones participants.
 
Aquesta ruta forma part del SL-CV50 (Cala Moraig / Cala Llebeig / Barranc de la Vídua). Discorre a mitjana altura del penya-segat, provocat per la brusca caiguda del Puig Llorença sobre la mar. La senda permet gaudir de les magnífiques vistes, vegetació mediterrània i també visitar antigues coves usades per pescadors.
 
La paret vertical abriga el camí i al temps proporciona l’escenari perfecte per a aïllar-se i delectar-se amb les vistes. La senda arriba a la Cala Llebeig. Des de aqui, es pot continuar la ruta pel Barranc de la Vídua, en el terme municipal de Teulada-Moraira.
 
 
 

Dades tècniques que la ruta de Els Penya-segats del Poble Nou de Benitatxell

 

Distància: 5,70 Km

Desnivell: 182 mts +

Dificultat: Mitjana

 

L’hora d’eixida serà a les 9 hores des d’aquest punt d’encontre.

 

Una xicoteta història sobre la ruta

 

Durant tot el camí trobem coves excavades en la roca i construccions de pedra seca al costat de la paret vertical del penya-segat. Aquestes van ser utilitzades assíduament fins a mitjan segle XX, com a refugi de pescadors i agricultors i fins i tot contrabandistes. Els humils albergs servien com a resguard de la nit, el temporal o per a deixar les eines.

Majoritàriament mantenen el nom dels qui les van alçar o les van usar: Cova dels Morretes, Cova del tu Domingo l’Abiar, Cova de Pepet el Morret, Cova del tu Toni el Senyalat, Cova del Morro del Bou.

A més, durant el trajecte també s’observen alguns abancalaments que mostren com en un passat recent els veïns del municipi aprofitaven les terres fins a arribar a la mar.

 

 

Vegetació de la ruta dels Penya-segats

 

La vegetació està dominada per espècies comunes en el litoral de la Marina Alta com el llentiscle, l’aladern i el romaní, acompanyades d’altres com l’espart, el bayón, la coroneta de fulla fina, i la lavanda. És fàcil trobar també exemplars joves de pi blanc i altres arbres com el garrofer, la figuera i l’olivera, típics mediterranis. La influència i proximitat de la mar es fa notar en la forma i frondositat d’algunes espècies.

Trobarem altres espècies com el margalló (margalló), l’alborada, l’argelaga, la farigola, la efedra, el lligabosc, la clavelina, la campaneta valenciana, espècie molt rara i endèmica de la zona, així com la centaurea menor, l’arç negre de roca, el zapatito de la verge o la escabiosa de roca.

 

Ja no hi ha excuses. Apunta’t a aquesta ruta per passar un diumenge diferent mentre aprens i coneixes més sobre la costa de la Marina Alta.

penya-segats-benitatxell

Fecha

30 May 2021
¡Caducado!

Hora

09:00

Coste

5€

Localización

Poble Nou de Benitatxell
Web
https://goo.gl/maps/Y77cNGvV5e9AsaGc9
Categoría

Organizador

Fernando Sendra
Teléfono
630992488
¡No hay eventos!
CatalanEnglishFrenchGermanSpanish