Parcent és un poble immers dins d’una joia paisatgística. Tot aquell visitant que s’aprope quedarà bocabadat per les estampes naturals, amb algunes de les millors vistes que mai haja pogut somiar.

Parcent es pot conéixer de moltes maneres, per exemple visitant el seu casc tradicional amb la típica idiosincràsia rural, passejant pels carrers, l’església, pel carrer de dalt (on pot ser estiguen jugant a la pilota), el Llavador, la Cooperativa, el «Museu de l’Almàssera»… Tranquil·lament també es pot fer senderisme per l’itinerari “camins de pedra i aigua” o si es vol un recorregut més exigent enfilar-se cap al PRV-158.

De fet, en Diumenges Marina Alta tenim diverses activitats programades en aquest indret. Aquest diumenge visitarem el Pou de Neu, una peça de l’arquitectura de la zona amb molta història que descobrirem tots junts.

També hi haurà altres activitats com la ruta per les fonts de Parcent al mes de juny i la ruta pel Carrascar al mes de setembre. Des d’aquestes línies vos animem a participar i conèixer aquesta joia paisatgística que és Parcent i tot el que ofereix als visitants.

 

Varietat d’activitats per experimentar a Parcent

A més a més, els més aventurers poden atrevir-se amb el parapent, gaudir de les competicions de rallye, etc. Però la varietat és la nota dominant: per què no el ciclisme i la pujada cronometrada al Coll de rates amb el sistema Stoppomat? (únic a Espanya). O pot ser a l’estiu li vinga de gust una remulladeta a la piscina municipal o en mitja hora estar a la platja.

I després de l’activitat el visitant podrà  gaudir de les seues afamades bodegues, els bars, restaurants i allotjaments. A més podrà completar una estada ben intensa si ve a les festes de Sant Llorenç a l’agost o ben assegut al festival de curtmetratges “Curt al pap” allà pel Nadal.

 

Vegetació de la zona

parcent-marina-alta

Parcent es caracteritza per un paisatge d’extraordinària bellesa, sobretot al mes de febrer quan floreixen els ametlers.

La seua vegetació natural és el bosc alt format quasi exclussivament per extensions de pi carrasc amb l’existència d’algunes carrasques que es presenten disperses i aillades, sempre a altures superiors als 250m. El terreny de matoll està format per mates prou denses. Podem destacar el coscoll, que és el matoll més abundant a l zona de muntanya.

La vegetació subserial està molt extesa, sent molt abundants sobretot les lavandes, romer, frígola, menta, camamilla. Està molt generalitzat el margalló, sobretot a les zones més solejades, així com altres plantes espinoses, en especial l’argilaga.

En definitiva Parcent complaurà a tots els visitants amb una ampla oferta durant tot l’any, adequada per al turisme familiar, el de natura, el de descans, l’esportista, l’aventurer… Parcent t’espera.