el-carrascar-parcent

El Carrascar de Parcent

Per encetar les activitats de setembre visitarem el carrascar de Parcent. Es tracta d’una ruta amb dificultat mitjana-alta on gaudirem del massís muntanyenc situat a l’oest de Parcent i al nord-est de Tàrbena, que separa la Vall de Pop i la Vall de l’Algar.

Té el seu cim en 994 m, i una estructura arquejada, i típicament prebètica, ja que forma part de les terminacions orientals d’aquest sistema. Destaquen una sèrie de crestes suaus i un altiplà a l’esquena en el punt més septentrional de la serra.

La flora més comuna és el pi, encara que, com el nom implica, anteriorment estava poblada de carrasques.

Anima’t i practica senderisme amb Diumenges Marina Alta. Una manera diferent d’acomiadar la setmana mentre gaudeixes de l’aire lliure i connectes amb el territori.

 

Dades tècniques de la ruta El Carrascar de Parcent

Distància: 14,65 km

Desnivell: 690 mts +

Dificultat: Mitjana-Alta

L’hora d’eixida serà a les 8 hores des d’aquest punt d’encontre.

 

TRAJECTE:

Plaça del Poble – Pou del Coll de Rates – Camí dels Voltes – Coll de Rates – Cim del Carrascar – Penya del Carrascar – Pou de la Mina de Ferro – Font de la Foia – Barranc de la Foia – Plaça del Poble.

POU DEL COLL DE RATES: pou atractiu amb grans pedres i abeuradors per al bestiar.

CIM I PENYA DEL CARRASCAR: punt culminant de la “Serra del Carrascar” que destaca per la seua gran bellesa i les seves meravelloses vistes de la Marina Alta i Baixa, de totes les serres alacantines i, en dies clars, fins i tot de tota la costa valenciana i el “Penyagolosa”, motiu pel qual es troba la caseta de vigilància forestal.

POU DE LA MINA DE FERRO: antiga i xicoteta cisterna per a emmagatzemar aigua en la part alta de la serra.

COVA DELS COLOMS: cova de xicotetes dimensions, situada prop de la sendera, que antigament era utilitzada com sester per a guardar el bestiar.

Fecha

07 Nov 2021
¡Caducado!

Hora

08:00

Coste

5€

Localización

Parcent
Carrer de l’Era
Web
https://goo.gl/maps/9a9BD8CTqmzFGpTu9
Categoría

Organizador

Fernando Sendra
Teléfono
630992488
¡No hay eventos!
CatalanEnglishFrenchGermanSpanish