La Vall de Laguar és un destí acollidor a l’interior de la Marina Alta. Els seus paisatges, el seu patrimoni i la seua gent fan que es convertisca en un lloc on gaudir de les millors activitats. Passeja pel seu nucli urbà, descobreix la bellesa dels seus edificis i endinsa’t en la naturalesa per a conéixer llocs màgics. ¡A més, és la catedral del senderisme!

Què fer a la Vall de Laguar

Una de les rutes que no pots perdre’t és la del Barranc de l’Infern. Aquesta es coneix com la ruta dels 6000 escalons i és un lloc diferent en la Comunitat Valenciana. Descobreix-ho i deixa’t portar fins a un passat ple de llegendes, història i naturalesa. Un paratge preciós, rocós i replet de vegetació, ideal per als amants de les aventures i de les emocions fortes. En aquesta ruta són molts els que decideixen practicar barranquisme, senderisme i espeleologia. El seu nom es deu als 6000 escalons que has de pujar si vols arribar al cim i meravellar-te amb les vistes. T’atreviràs?

També trobem una altra meravella natural formada pel riu Girona, que separa la Serra de la Carrasca o d’Ebo de la Serra del Migdia i travessa tota la vall fins a arribar a l’Embassament de Isbert. Si, a més, vols emprendre una bonica ruta senderista, et recomanem la Serra del Cavall Verd, amb multitud de fonts i brolladors. També pots descobrir llocs com l’Ermita de San José o el Castell de la Vall de Laguar, declarat Bé d’Interés Cultural i situat en l’entrada de la vall en el cim.

D’altra banda, la gastronomia de la Vall de Laguar és tota una delícia per als paladars més exigents. Les seues receptes es basen en la típica cuina de muntanya, com la seu saborós putxero dominical o els seus arrossos amb fesols i penques. I cal no oblidar-se de les seues populars coques. Una terra que es descobreix també a través dels seus sabors. En definitiva, és un poble amb multitud d’oportunitats per descobrir.

 

Comença el mes de juny amb una ruta molt interessant

senderisme-laguar

Des de Diumenges Marina Alta et proposem una ruta per la Vall de Laguar per començar el mes de juny amb molta energia. En aquest cas farem la ruta Campell-Fontilles-Isbert. Des d’aquestes línies t’animem a participar i a descobrir aquest raconets amb tanta màgia que ens brinda la comarca de la Marina Alta.

La ruta comença a El Campell (poble de baix), i passa per Fontilles (el quart poble que forma la Vall de Laguar i més conegut per la Fundació Fontilles que atén a malalts de lepra) per a finalitzar en la presa de Isbert.

 

La presa de Isbert

La Vall de Laguar és una de les zones a visitar, si eres amant de les rutes i el senderisme. En aquesta preciosa vall està situada la catedral del senderisme a la província d’Alacant, l’anomenat Barranc de l’Infern. Però en aquesta zona, a més d’aquesta coneguda ruta, hi ha unes més desconegudes, però també interessants.

La presa de Isbert va ser projectada a la fi del segle XIX i va ser construïda entre 1928 i 1944. Hui dia, està en desús i abandonada. Es troba plena d’esquerdes i fang, per tant ja no serveix per a emmagatzemar cap excedent hídric. Però compleix una important funció, ja que fa l’important paper de retenir les aigües quan el riu creix per pluges torrencials.

La presa és molt xicoteta: Té 4 metres d’ample en la seua part inferior i 8 metres en la part alta i 21 metres d’altura, possiblement és una de les més xicotetes del país.

 

A més a més, es tracta d’una ruta senzilla, per tant ideal per a passar un diumenge en família. No t’ho penses més i apunta’t a realitzar aquesta ruta senderista per la Vall de Laguar.