isbert-laguar

Campell-Fontilles-Isbert

La ruta de Campell-Fontilles-Isbert serà la que encete els diumenges Marina Alta del mes de juny. Aquesta activitat es realitza a La Vall de Laguar. I tal vegada no és de les més conegudes, però té un encant particular.

Si t’animes a participar d’aquesta activitat física a l’aire lliure descobriràs racons de la Marina Alta molt curiosos i gaudiràs d’un diumenge diferent mentre aprens coses noves.

 

Dades tècniques sobre la ruta Campell-Fontilles-Isbert

Distància: 7,54 km

Desnivell: 455 mts +

Dificultat: Fàcil

L’hora d’eixida serà a les 8.30 h des d’aquest punt d’encontre.

 

La ruta comença a El Campell (poble de baix), i passa per Fontilles (el quart poble que forma la Vall de Laguar i més conegut per la Fundació Fontilles que atén a malalts de lepra) per a finalitzar en la presa de Isbert.

 

La presa de Isbert

La Vall de Laguar és una de les zones a visitar, si eres amant de les rutes i el senderisme. En aquesta preciosa vall està situada la catedral del senderisme a la província d’Alacant, l’anomenat Barranc de l’Infern. Però en aquesta zona, a més d’aquesta coneguda ruta, hi ha unes més desconegudes, però també interessants.

La presa de Isbert va ser projectada a la fi del segle XIX i va ser construïda entre 1928 i 1944. Hui dia, està en desús i abandonada. Es troba plena d’esquerdes i fang, per tant ja no serveix per a emmagatzemar cap excedent hídric. Però compleix una important funció, ja que fa l’important paper de retenir les aigües quan el riu creix per pluges torrencials.

La presa és molt xicoteta: Té 4 metres d’ample en la seua part inferior i 8 metres en la part alta i 21 metres d’altura, possiblement és una de les més xicotetes del país.

 

A més a més, es tracta d’una ruta senzilla, per tant ideal per a passar un diumenge en família. No t’ho penses més i apunta’t a realitzar aquesta ruta senderista per la Vall de Laguar.

isbert-laguar-2

Fecha

06 Jun 2021
¡Caducado!

Hora

08:30

Coste

5€

Localización

La Vall de Laguar
Parking Benimaurell
Web
https://goo.gl/maps/WziMV4V24crN4eLR6
Categoría

Organizador

Fernando Sendra
Teléfono
630992488
¡No hay eventos!
CatalanEnglishFrenchGermanSpanish