Ruta Flor de Cirer

La ruta Flor de Cirer és una ruta de dificultad fàcil pensada per a gaudir de l’espectacle de la floració del cirerer. El municip de La Vall de Laguar és un xicotet territori poc poblat, ubicat a la part occidental de la comarca de la Marina Alta. Aquesta Vall amaga un entorn replet de llocs meravellosos per descobrir.

A més, la Vall de Laguar és un espai delimitat per dues serres que determinen un microclima un poc més humit. Aquestes serres estàn envoltades per altres àrees marcades per un clima mediterrani sec; aquest microclima i la presència de nombroses fonts i rierols, acompanyaran a qui vulga descobrir aquesta bella zona de muntanya mitjana en la qual abunden els barrancs i les coves. De fet, la pròpia toponímia del municipi deriva d’aquesta última paraula.

Els camps de cultiu, sovint situats en bancals, s’entremesclen, a una altitud mitjana de 500 metres, amb un paisatge d’escarpats barrancs. A més, en aquestes terrers s’acullen arbres fruiters com l’ametller i, sobretot, el cirerer, creant tots dos un espectacle visual d’enorme bellesa des de l’inici de la floració (febrer per al cas de l’ametller i un poc més tard, al març-abril, per al cirerer).

El més popular d’ells, pel nombre d’exemplars és el del cirerer, i permet gaudir a La Vall de Laguar, durant el començament de la primavera, d’un panorama de tonalitats blanques i roses. La Vall de Laguar juntament amb els municipis veïns de la Vall de Gallinera i Vall d’Ebo formen el nucli de producció de la cirera amb Denominació d’Origen de la Muntanya d’Alacant.  Amb entre dos i quatre milions de quilos de producció per temporada.

 

Aspectes tècnics de la ruta Flor de Cirer

Distància: 6,70 Km

Desnivell: 221 mts +

Dificultad: Fàcil

 

La ruta començarà a les 9.00 hores en aquest punt d’encontre.

Anima’t a participar en la primera ruta de Diumenges Marina Alta. Una altra manera de descobrir els tresors que amaga esta comarca per als visitants i turismes. Gaudeix de l’activitat física en un entorn privilegiat.

 

 

cirerers-vall-de-laguar

Fecha

04 Abr 2021
¡Caducado!

Hora

09:00

Coste

5€

Localización

La Vall de Laguar
Parking Benimaurell
Web
https://goo.gl/maps/WziMV4V24crN4eLR6
Categoría

Organizador

Fernando Sendra
Teléfono
630992488
¡No hay eventos!
CatalanEnglishFrenchGermanSpanish