orba-atzavares-girona

Orba Atzavares Girona

La ruta Orba Atzavares Girona tindrà lloc el diumenge 24 d’octubre. El lloc d’eixida serà a Orba i després recorrerem el castellde les Atzavares. Es tracta d’una ruta de ficilutat mitjana i una distància significativa, d’uns 14 kilòmetres.

 

Dades tècniques de la ruta Orba Atzavares Girona

Distància: 14,40 Km

Desnivell: 400 mts +

Dificultat: Mitjana

L’hora d’eixida serà a les 8.30 hores des d’aquest punt d’encontre.

 

El castell de les Atzavares

El castell de les Atzavares o de la Plana, ocupa un tossal situat a 350 metres d’altura que controla l’entrada a la Vall de Laguar des de la planura costanera, així com la eixida encaixada del barranc de l’Infern, just quan es converteix en la rambla de Laguar o riu Girona.

Encara que la construcció fou desmantellada en 1283 per ordre del rei Pere el Gran, es poden apreciar dos recintes. El més extern delimita la superfície del castell i es correspondria amb l’albacar, format per una muralla de tàpia, enderrocada a nivell del sòl, que en la banda septentrional és substituïda per un tallat que fa de defensa natural.

En la zona oest, la vessant no es tan pronunciada i és on probablement se situaria l’accés i on també s’aprecia un aljub mig enderrocat. En el cim se situa el recinte superior, que conserva murs en l’interior, però tan arrasats que no es distingeix cap estructura, exceptuant un altre aljub.

El castell era el lloc de refugi i de recaptació de les alqueries de Campell, Fleix i Benimaurell, situades en la pròpia vall i Portella, Tormos, Orba i Isber, en la part de baix. Es desconeix el moment de la seua construcció però les ceràmiques trobades en el lloc ofereixen datacions des del segle XI. El castell estigué ocupat per Al-Azraq en la revolta de 1276. Una vegada recuperat pel rei es va enderrocar, la qual cosa no va impedir que en 1609 fóra ocupat pels moriscos revoltats
contra la seua expulsió.

Anima’t a descobrir aquest paratge de la Marina Alta mentre descobreixes part de la nostra història i gaudeixes d’un dia a la natura rodejat de bona gent. T’esperem!

Fecha

24 Oct 2021
¡Caducado!

Hora

08:30

Coste

5€

Localización

Plaça d'Orba
Alicante
Categoría

Organizador

Fernando Sendra
Teléfono
630992488
¡No hay eventos!
CatalanEnglishFrenchGermanSpanish