el-seguili-orba

El Seguili

El Seguili serà la ruta senderista que realitzarem el proper diumenge 28 de novembre des d’Orba. Un entorn on podrem apreciar nombrosos elements patrimonials que evidencien aquest aprofitament humà del territori des de l’època moderna i fins i tot medieval.

En un terreny elevat, on no resulta massa senzill l’aprovisionament d’aigua per a l’ús agrari o per a la cura d’animals, trobem nombroses infraestructures hídriques desenvolupades per la mà de l’home. Des de cisternes d’acumulació d’aigua de pluja fins a pous d’extracció en zones on existeix algun aflorament natural, bastant escàs.

Si t’apeteix conèixer un poc més sobre El Seguili aquesta ruta és per a tu. Descobriràs curiositats i història mentre gaudeixes de l’activitat física a l’aire lliure.

 

 

Informació tècnica sobre la ruta de El Seguili

Distància: 10,82 km

Desnivell: 320 mts +

Dificultat: Mitjana

L’hora d’eixida serà a les 8:30 des d’aquest punt d’encontre.

 

Dades sobre La serra del Seguili

La serra del Seguili ( de l’àrab, Al-Sahila, plana, en aquest cas la serra plana), pertany a la comarca de la Marina Alta, a la província d’Alacant i està situada entre Benidoleig, que ocupa el vessant septentrional de la muntanya, i Alcalalí i la Llosa de Camacho, que estan enclavades en el flanc meridional. És una serra d’escassa elevació, entre 388 i 411 m. sobre el nivell de la mar.

En la vessant nord del Seguili, dins del terme municipal de Benidoleig, està la Cova de les Calaveres, on s’han trobat destrals, martells i puntes de pedra procedents del Paleolític. En l’època ibèrica aquesta cavitat es va utilitzar com a santuari. La llegenda conta que un rei moro que fugia del Cid es va quedar atrapat amb tot el seu harem. Les calaveres a les quals al·ludeix el topònim són, segons la creença popular, les del cap monarca i les seves dones. La cova s’endinsa uns 400 metres a l’interior de la serra. El tram final està negat d’aigua, formant un petit estany denominat el Toll Blau (toll blau). El Seguili i la Cova són dos llocs emblemàtics per a la gent de Benidoleig i, com a tals, apareixen representats en l’escut municipal d’aquesta localitat.

Fecha

28 Nov 2021
¡Caducado!

Hora

08:30

Coste

5€

Localización

Plaça d'Orba
Alicante
Categoría

Organizador

Fernando Sendra
Teléfono
630992488
¡No hay eventos!
CatalanEnglishFrenchGermanSpanish