el-pou-de-neu-parcent

El Pou de Neu del Carrascar

El pou de Neu del Carrascar de es troba en el municipi de Parcent, a la comarca de la Marina Alta. Es troba en l’ombria de la serra del Carrascar de Parcent, on s’inicia el Barranc de les Cabres, ja prop del cim. Té un diàmetre superior de 12,3 metres amb una profunditat de 7 metres i 830 m3 de capacitat estimada.

En aquesta ruta que tindrà lloc el proper diumenge 16 de maig, gaudirem de l’entorn natural de Parcent i de l’activitat física a l’aire lliure. Una aventura diferent per a realitzar el diumenge.

Dades tècniques de la ruta El Pou de Neu del Carrascar

Distància: 7,70 km

Desnivell: 550 mts +

Dificultat: Mitjana

 

L’hora d’eixda serà a les 8.30 hores des d’aquest punt d’encontre.

 

Més dades sobre el Pou de la neu

És un pou de planta circular excavat en part sobre la roca basal, revestit interiorment amb un mur de maçoneria fet amb pedra calcària, en part travada amb morter de calç i en part en sec. Aquest mur actualment no sobrepassa el nivell del sòl, ja que està derruït en la seua pràctica totalitat.

Pel costat Nord disposa d’un terraplé exterior subjectat amb un marge de pedra per a anivellar i contindre les terres que augmenten la capacitat del depòsit.

A més a més, el pou tenia sis contraforts que van servir per a suportar la coberta.  La qual degué ser de maçoneria per les restes que s’observen en el fons d’aquest. Aquests contraforts tenen unes dimensions de 90 x 50 cm, sent la seua altura màxima de 2 metres.

El fons del mateix es veu prou ple de terra i pedres, segurament procedents dels esfondraments del mur exterior i la coberta. Sobre aquest material es desenvolupa una espessa vegetació d’esbarzer i heura que oculta quasi per complet tota l’obra.

A uns 3 metres a l’Est del pou es poden veure les ruïnes d’un habitacle. Segurament va ser el refugi del navater i magatzem de ferramentes. En el vessant pròxim també es veuen restes de teules que potser van pertànyer a la casa, a la coberta del pou o a tots dos.

Va ser un pou per al proveïment local. Encara que donades les seues dimensions també degué vendre els seus excedents a altres pobles de la Marina Alta.

Anima’t a descobrir aquesta part de la història de la Marina Alta mentre passes el dia a la natura. No t’ho penses més i apunta’t a aquesta ruta pel poble de Parcent.

Fecha

16 May 2021
¡Caducado!

Hora

08:30

Coste

6€

Localización

Parcent
Carrer de l’Era
Web
https://goo.gl/maps/9a9BD8CTqmzFGpTu9
Categoría

Organizador

Fernando Sendra
Teléfono
630992488
¡No hay eventos!
CatalanEnglishFrenchGermanSpanish