orba-el-castellet

El Castellet

El castellet d’Orba, situat en un penyal al sud d’Orba, va ser construït en temps posteriors a la conquesta del regne de València per Jaume I. Aquesta ruta tindrà lloc el proper 10 d’octubre. Es tracta d’una experiència ideal per a viure en família, ja que la dificultat és baixa.

Aquesta ruta comença en la plaça d’Espanya d’Orba, municipi de la Marina Alta. En la plaça hi ha un panell amb informació de les diferents rutes que es poden fer en la zona. Es tracta d’un recorregut fàcil per gaudir d’un diumenge envoltat per la natura del nostre entorn.

 

Dades tècniques de la ruta El Castellet d’Orba

Distància: 5,5 km

Desnivell: 310 mts +

Dificultat: Fàcil

La ruta començarà a les 8.30 hores des d’aquest punt d’encontre.

 

Xicoteta explicació de la ruta

Una vegada eixim del poble seguirem fins a la Font de Xopena, un dels enclavaments de la ruta de les fonts que comparteix recorregut amb la ruta del Castellet. Un poc més endavant de la font hi ha un pal de direccions en un encreuament que ens indica l’inici del recorregut circular. Podem pujar al Castellet en qualsevol dels dos sentits, però ho farem pel Portet de Murla. Seguim per la dreta en l’encreuament i continuem fins a una pista, on girem a la dreta. Pugem per la pista, que s’acaba transformant en senda, fins al Portet de Murla.

A partir d’ahí és quan comença la part més abrupta de la ruta, per la lloma oest del Puig d’Orba. La senda està senyalitzada amb fites i pintura. A la part alta del turó estan les ruïnes del Castellet, que en l’actualitat està sent rehabilitat.

Hi ha zones acordonades i hi ha molt bona vista sobre el poble d’Orba i de les serres del Cavall i de Segària pel nord, Seguili a l’est, del Penyó a l’oest i del Carrascal de Parcent al sud.

 

La baixada del Castellet a Orba

Baixem del Castellet en direcció sud, al principi per ruta molt difusa travessant les antigues terrasses i després per senda més evident, girant cap a l’est i després al nord per a tornar a l’ombria. La senda acaba en una pista forestal per la qual continuem a l’esquerra, seguint per la pineda de l’ombria fins a localitzar un desviament per senda a mà dreta senyalitzat amb una fita i un pal de la ruta de les fonts.

Baixem per la senda fins a l’encreuament pel qual havíem passat abans i tornem a Orba pel camí de la Font de Xopena.

És el moment de reservar la teua plaça per a gaudir d’aquesta experiència turística de senderisme pel poble d’Orba.

 

Fecha

10 Oct 2021
¡Caducado!

Hora

08:30

Coste

5€

Localización

Plaça d'Orba
Alicante
Categoría

Organizador

Fernando Sendra
Teléfono
630992488
¡No hay eventos!
CatalanEnglishFrenchGermanSpanish